Get Adobe Flash player

 

 

           10 REDENEN WAAROM JE KAN OVERWEGEN JE PASO via ons IN DE V.S. TE KOPEN


 

1. De keuze is veel groter. In europa worden elk jaar zo’n 30 veulentjes gefokt, in de V.S. 900. Vele fokkers in Europa fokken ook voor eigen gebruik, zodat het aantal Pasos dat beschikbaar komt erg beperkt is.

2. De fokkers in de V.S. hebben grotere bestanden en hebben langere ervaring. Op kwaliteit en gezondheid fokken leer je door “veel” te fokken. Dus jarenlang met > 10 merries en met hengsten waarvan geweten is wat ze produceren, doordat ze tientallen of honderdtallen veulens hebben geproduceerd,... én (!) het systematisch uitsluiten van paarden voor de fok. 

Paarden vermeerderen is simpel; echt fokken is een ander zaak. Verantwoordelijke Paso-fokkers hebben als fokdoel de Paso te fokken die AL de volgende eigenschappen verenigt:

De meest comfortabele gang,

EN het best mogelijke karakter ( aangenaam en vriendelijk in de omgang en met aardig wat zelfvertrouwen)

EN met de wil om voor zijn partner te werken

EN sterk en met de langst mogelijke bruikbare levensduur

EN met een prachtig exterieur

3. De opleiding van de paarden gebeurt er door een professioneel team in vast dienstverband. Paarden beleven hun eerste jaren in kuddeverband en worden door soortgenoten en mensen opgevoed. De onder zadel opleiding duurt 6 à 12 maand; bit wordt pas toegepast als de Paso in bosal nagevelijk is geworden. Dus aan jou de keuze om met bit of bitloos te rijden. 

Na deze opleiding worden paarden verder “ontgroend” door ze 2 à 4 keer/week te rijden, meestal op trail.

4. We werken enkel met een 20-tal fokkers, die aan onze criteria beantwoorden, waaronder natural horsemanship technieken.

5. Pasos in de V.S. hebben nooit ijzers aan de voeten. Meer en meer mensen geloven dat het beter is een paard geen hoefijzers aan te doen. Dit wordt strikt toegepast in de V.S.. Een Paso, die aan een wedstrijd zou willen deelnemen met hoefijzers of om het even welk artificieel hulpmiddel wordt onmiddellijk gediskwalificeerd en van het tornooi verwijderd.

6. We willen in principe geen 2de handspaarden. We selecteren enkel paarden, die van de fokker naar de 1ste eigenaar gaan en geen paarden, die al één of meerdere eigenaren gehad hebben. Dit hoeft niet per se slecht te zijn, maar liever geen risico.

7. Onze klanten kiezen hun Paso uit zo’n 20+ geselecteerde Pasos. Om dat te kunnen doen, dient men hart/emotie EN verstand te gebruiken. Onze ervaring leert dat de beste keuzes gemaakt worden als beide factoren synergetisch samenwerken. 

8. Import uit de V.S. is erg prijs-competitief in vergelijking met een Europese aankoop, stel dat je dezelfde kwaliteit in Europa zou vinden. En we begeleiden je in het ganse traject.

9. We werken met “open boek”. Onze klanten kennen alle kostprijselementen. De deelname aan onze kosten is een vast bedrag, zodat we er geen belang bij hebben één of ander paard speciaal te promoten. Key is voor elkeen de meest geschikte Paso te vinden.

10. Gerda en Georges hebben ondertussen zo’n 500 à 600 Pasos gereden op 3 continenten. Dus we beginnen er stilaan iets van te kennen.

En last but not least: men kent ons. Verschillende fokkers zeggen dat we, gezien onze jaarlijkse trips, beter weten wet er in de V.S. Paso wereld gebeurt dan zijzelf. En we kopen zo’n 10 Pasos/jaar; ook daarom worden ons qua prijs en kwaliteit goede voorstellen gemaakt.

 

 

Opmerking:

  1. Of je nu een paard koopt van een nabijgelegen dorp of in de V.S., je moet er altijd mee rekenen dat het paard tijd zal nodig hebben om zich aan te passen aan jou, zijn nieuwe soortgenoten en zijn nieuwe omgeving.
  2. De duur van deze aanpassing is afhankelijk van zijn karakter, de hoeveelheid training en ervaring hij heeft, hoeveel tijd je aan hem zal besteden, je communicatievaardigheid, ...
  3. Vanaf dit jaar bieden we ook de mogelijkheid je paard zelf in de V.S. te gaan uitproberen.